fbpx Skip to main content

Mi a baj a magyar ingatlanpiaccal?

1. DRÁGA A KIEMELÉS
Ma a kiemelés lényege, hogy egy-két domináns helyzetet élvező portál az ingatlanosok egymásra licitáltatásával egyre többet és többet fizettet ugyanazért a szolgáltatásért. Maga a szolgáltatás nem lesz értékesebb vagy több a magasabb licitek okán, nem hoz extra megtérülést, mégis a mai hazai ingatlanpiacon az a helyzet, hogy az ingatlanosok belekényszerülnek egy licitháborúba.

Röviden: egyre többet költhetünk a hirdetéseinkre.ingatlanos dilemma

2. AZ INGATLANOSOK ÁLTALÁNOS MEGÍTÉLÉSE
Itthon a legtöbb eladó azt gondolja, hogy minél több értékesítőhöz adja be az ingatlanát, annál gyorsabban és jobb áron fogja tudni eladni. Valamelyikük csak hoz rá vevőt. Sokadik ingatlanosként azonban kockázatos hatalmas erőfeszítéseket tennünk az értékesítésre. Ennek egyenes következménye az az általános laikus vélekedés a lakosság részéről, hogy az ingatlanos nem csinál semmit a jutalékáért, csak kiteszi pár oldalra a hirdetést, majd a markát tartja.

És ezen a ponton eljutottunk oda, hogy mi is valójában az ingatlanos feladata. Egy jól működő piacon az ingatlanos feladata nem a licitháború! A jó ingatlanos feladata megismerni a vevők és eladók valódi igényeit és felismerni, kik azok, akiket ésszerű kompromisszumok árán párba állíthat. Az egyik legnagyobb hazai ingatlanos szaktekintélyt idézve:

“Az ingatlanszakma egy szóban összefoglalható: kompromisszum. Az eladó sosem kap annyi pénzt az ingatlanért, amennyit remél, a vevő pedig sosem talál a pénzéért pont olyan ingatlant, amilyet szeretne.”

A jó ingatlanos igazi kincs, aki segít reális áron, ésszerű idő alatt értékesíteni az ingatlant, vevői oldalról pedig legtöbb esetben abban nyújt támogatást, hogy a családi megtakarítás a lehető legjobb ingatlanban öltsön testet Ehhez bizony az eladókat és a lakosságot is tanítani kell. Meg kell érteniük, hogy a kizárólagos megbízás elsősorban nekik kedvez. A tanácsadónak ekkor éri meg szívvel-lélekkel foglalkozni egy ingatlannal, és a jó eredmény nem marad el.

Nagy izgalommal készülünk a holnapi bejelentésünkre, amelyben bemutatjuk új fejlesztésünket, ami mindkét fenti probléma megoldására kísérletet tesz.