fbpx Skip to main content

Sokat hallani, hogy tanácsadók, irodák, sőt egész hálózatok arra panaszkodnak, hogy a COM vég nélkül növeli az árakat.

De mit lehet csinálni, ha egyszer ott vannak a vevők? Meddig éri meg ott hirdetni? Van hatékonyabb, de olcsóbb módja a vevőszerzésnek?

burning money

Ennek megválaszolására a RealMonitor végzett egy felmérést a legnagyobb hálózatok körében, azt kutatva, hogy átlagosan mennyibe kerül egy vevő megszerzése a COM-on. A felmérés 3 különböző hálózat 15 irodájának elemzésével készült és az alábbi eredményt hozta:

(az irodák átlaga)
1 darab hirdetési adatlap megjelenésének költsége: 100 Ft
1 darab telefonos érdeklődés költsége: 1.500 Ft
1 darab adásvételig eljutott vevő költsége: 40.000 Ft

Azaz átlagosan ezek az irodák 200.000 Ft elköltésével 2.000 darab hirdetésmegjelenésre, ebből 130 darab bejövő hívásra, és végül 5 darab vevőre tettek szert.

Menyibe kerül egy vevő nekünk? Hol érdemes hirdetésre költenünk?
A saját számainkat mi is kiszámolhatjuk külön a COM, Jófogás, Google, Facebook vagy bármely tetszőleges hirdetési oldalra. Ehhez arra van szükség, hogy az egyes oldalakon más telefonszámmal hirdessünk és az innen érkező hívásokat külön mérjük. Erre a legalkalmasabb, ha az egyes oldalakhoz külön-külön virtuális telefonszámokat hozunk létre és az adott oldalon mindig az ahhoz az oldalhoz tartozó  virtuális számmal hirdetünk – ha még nincsenek virtuális telefonszámaid, itt tudsz igényelni.

A virtuális számokra érkezett ügyfélhívásokról automatikusan készül hívási statisztika, így hó végén rendelkezésünkre áll mindhárom adat minden vizsgált hirdetési oldallal kapcsolatban:

  1. Mennyit költöttünk az adott oldalon?
  2. Hány hívás érkezett az adott oldalról?
  3. Az oldalról érkező érdeklődők közül hányan vásároltak?

Ennek ismeretében már könnyen kiszámítható, hogy az egyes oldalakon mennyibe kerül egy telefonhívás és végül egy vevő. A pénzünket értelemszerűen ott érdemes elkölteni, ahol a legolcsóbbra jön ki egy vevő megszerzése.

Haladóknak: Hogyan tudjuk tovább csökkenteni a vevőszerzés költségeit?