fbpx Skip to main content

– teszik fel időről időre a kérdést a tulajdonosok. Miért is kéne jutalékot fizetni? Mi a szolgáltatás?

Ez főleg abból adódik, hogy a jelenlegi kizárólagos/általános szerződésállomány aránya valóban nem segíti elő a minőségi szolgáltatásnyújtás irányába tett erőfeszítéseket. Ha felhívnánk 5 pizzériát, hogy pizzát rendelnénk de csak annak fizetünk aki legelőször érkezik, vajon hányan indulnának el? Nincs ez másképpen az ingatlanos szakmában sem. Vajon mennyi erőfeszítést teszünk egy ingatlan eladása kapcsán, ha mi vagyunk az 5. iroda, amelyikkel leszerződik a tulajdonos? Ezért aztán a legtöbb – nem kizárólagos – szerződés esetében a tulajdonos nem tapasztalja meg, milyen, ha az ingatlanos apait-anyait beletesz.

A RealMonitor aktív szerepet vállal a piac edukálásában, annak a gondolatnak a terjesztésében, hogy az általános szerződés nem optimális és a Tulajdonos érdekeit is csak a kizárólagos szerződés képviseli igazán. Tehát:

Miben is nyújt segítséget egy jó ingatlanközvetítő?

 • Segít meghatározni azt a legmagasabb árat, ami a tulajdonos értékesítésre szánt ideje alatt elérhető. Így elkerülhető, hogy ár alatt kerüljön értékesítésre az ingatlan, vagy túl sokáig tartson a folyamat.
 • Megszűri a vevőket mind a keresési igényeket, mind pedig a pénzügyi helyzetüket tekintve. Csak olyan keresőt visz ki, akinek az adott ingatlan ténylegesen megfelelő lehet. Időt, energiát spórol, csökkenti a biztonsági kockázatokat.
 • Az esetek 80%-ában a vevő nem azt az ingatlant vásárolja meg, amire telefonált. Olyan vevőt is tud hozni, aki önmagában az adott ingatlant nem tekintette volna meg. A vevő igényeinek megfelelve és a piacot jól ismerve hatékonyan tudja tágítani a keresési paramétereket.
 • Sok esetben a hitelközvetítői tevékenységének köszönhetően olyan vevőket is tud hozni, akik saját forrásból nem lettek volna fizetőképesek egy adott ingatlan esetében – ezzel növelni tudja a keresési ár felső határát.
 • Az eladók, ha saját maguk értékesítik az ingatlant, általában az első ajánlatnál próbálnak megegyezni, nincs lehetőségük és képességük a potenciális vevők megversenyeztetésére.
 • Az ingatlankeresést egy szóval lehet jellemezni: KOMPROMISSZUM. Tapasztalatával egy jó szakértő segít meghozni a szükséges és optimális kompromisszumot.
 • Egy ingatlanmegtekintés után közvetítő nélkül az eladó soha nem fog valós visszajelzést kapni ingatlanával kapcsolatban. Egy közvetítő megkapja az őszinte visszacsatolást, ami segíti az ingatlan további értékesítését
 • Magyarországon a lakóingatlan-tranzakciók több mint fele “lánctranzakció”. A vevő foglalóból veszi meg az ingatlant, amiből az eladó is tovább foglalózik. Nem ritka, hogy egy szakértőnek 3, vagy akár 4 ügylet sorsát kell egyengetni és rendszerben tartani (ügyvéd, hitel, ltp, stb.).
 • Nagyon sok ingatlan hitellel terhelt, vagy már akár végrehajtás indult. Ezeket csak nagy tapasztalattal és bejáratott kapcsolatrendszerrel lehet hatékonyan kezelni.
 • A jó ingatlanszakértő holisztikusan tekint az ügyfélre. Az eladók 60%-a egyben vevő is. Ő ennek megfelelően kezeli az ingatlan ügyeit.

Miért jó egy kizárólagos megbízás:

 • Az általános megbízás esetén legtöbbször az ingatlanirodák nem fektetnek kellő energiát, pénzt és figyelmet az értékesítési folyamatba, mert nagyon kicsi az esély a sikeres értékesítésre (tulaj adja el, más iroda adja el, ügyfél kikerül).
 • Mivel itt az idő a legfontosabb kérdés az értékesítés szempontjából, egy általános megbízás esetén minden iroda abban érdekelt, hogy a leggyorsabban adja el az ingatlant (nehogy más vevője tudjon érvényesülni). Egy kizárólagos megbízás esetén a garantált siker miatt az ingatlaniroda célja, hogy a lehető legjobb áron tudja eladni az ingatlant (jutalék is így a legmagasabb).
 • Nincs KÁOSZ a hirdetések és az árak tekintetében, ami kizárólagos megbízás esetén nem fordulhat elő.
 • Kizárólagos megbízás esetén van lehetőség együttműködni más ingatlanirodákkal, ami megsokszorozza az értékesítési hatékonyságot.
 • Egycsatornás kapcsolattartás, bizalmi, elkötelezett, minőségi munka (akár kulcsos ingatlannál).
 • A vevő szempontjából is átláthatóságot és lehetőséget nyújt egy kizárólagos megbízás: egy közvetítőn keresztül kap információt, hogy kivel kell versenyeznie és milyen áron, így van lehetősége dönteni, hogy részt vesz-e egy esetleges licitben.
 • Általános megbízás esetén általában már csak utólag értesül a vevő, hogy más vette meg az ingatlant. Ez az eladónak is biztosítja a lehető legmagasabb ár elérését.
 • Kizárólagos megbízás esetén az ingatlanos is több extra szolgáltatást tud nyújtani, mint példálul 3d webséta, energetikai tanúsítvány, nagyméretű molinó, stb.

A Realmonitor 7 éve elkötelezetten küzd azért, hogy megmutassa az eladók és vevők számára, hogy a szakmájában elhivatott, jó ingatlanos rendkívüli segítség nem csak az ingatlan értékesítésekor, de otthonkereséskor is.

A Realmonitor az ingatlanos tanácsadókat több eszközzel is segíti a hatékony munkavégzésben. Ha ingatlantanácsadó vagy, az alábbi űrlapot kitöltve ingyen ki is próbálhatod őket:

Kérem az ingyenes Realmonitor próbát: