fbpx Skip to main content

Melyik portálokon hirdessünk ? Honnan jön a legtöbb hívás? Melyik portálon mennyibe kerül 1 érdeklődő hívása?

Fontos kérdések, mégis nagyon kevesen vannak tisztában ezekkel a számokkal. Sok pénzt költünk hirdetésre anélkül, hogy tudnánk, hol érdemes elkölteni. A Realmonitor ezért egy tesztsorozatot indít, hogy segítsünk a hirdetőknek látni, melyik portálon mire számíthatnak a pénzükért.

Az első teszt során egy tipikus budapesti, IX. kerületi, 60 nm-es, szépen felújított lakást hirdettünk meg 40 millió Ft-os áron az ingatlan.com, jofogas.hu, ingatlanbazar.hu és az otthonterkep.hu oldalakon. A hirdetés 14 napig volt aktív, minden portálon előfizettünk a lehetséges kiemelésekre. A teszt során azt is mértük, hogy hány hívás jött ingatlanostól és hány igazi vevőjelölt magánember telefonált. Íme az eredmény:

62 nem ingatlanos érdeklődőtől összesen 73 hívást kaptunk.

portalteszt3

1 érdeklődő hívás költsége a BAZÁR oldalán a legkedvezőbb, azaz egy ilyen lakás esetén Budapesten itt tudunk a legolcsóbban, 256 Ft-ért vevőhöz jutni (1798 Ft-ért 7 érdeklődő). Ugyanakkor az is fontos, hogy hány érdeklődőt érünk el az adott portállal, hiszen minél több érdeklődő hív, annál nagyobb az esélye, hogy adásvétel lesz belőle. Persze mondhatnánk, hogy minek hirdessünk ennyi helyen, elég csak azon az egy portálon hirdetni, ahol a vevő majd felhív és meg is veszi a lakást. Ha előre tudjuk, hogy honnan hív a leendő vevőnk, akkor tegyük ezt.

Vonatkozó vicc: “Apu, miért fut ott az a sok ember? – Tudod, fiam, az első kap egy szép díszes kupát. – És a többi miért fut?”

Ha szeretnéd, hogy más típusú ingatlanok, lokációk esetében is elvégezzük a nagy költségtesztet,

itt jelezd!