fbpx Skip to main content

Az első Ingatlanos Reggeli témáit a Facebook csoport tagjai, azaz a Ti visszajelzéseitek alapján választottuk ki. Két témát jártunk körül: az ingatlanos szakma létjogosultságát, jövőjét és a hideghívások végzésének pszichológiai hátterét.

A Reggeli első előadását Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója tartotta “Minek ide ingatlanos?” címmel. A szakmát manapság divatos temetni, a megújulás szükségessége szinte minden fórumon előkerül. Az előadás rámutatott arra, hogy ezek a kihívások nem korlátozódnak az ingatlanközvetítőkre, számos egyéb területen létkérdés a megújulás képessége. A technológia okos és helyes alkalmazása ugyanúgy elengedhetetlen, mint ahogyan a minőségi szolgáltatásnyújtás irányába való elmozdulás is.

A “Hideghívások, újragondolva” előadója, Dudás Ferenc pszichológus, coach a hideghívások tágabb összefüggéseiről beszélt. Érdemes időnként friss szemmel ránézni saját érzékeléseinkre, véleményeinkre, előítéleteinkre, elvárásainkra. Mindezek annyira részei személyiségünknek, hogy tudattalanul is számos-számtalan előfeltevéssel vetjük magunkat bele a mindennapi kommunikációba. Ezek egy része hasznos, előre vivő, más részük akadályoz. A rutin lehet hasznos mankó, de a kreatív gondolatokat elfojtó belefásulás is. Időnként muszáj kísérletezni, játszani, kilépni a script-ből és saját komfortzónánkat folyamatosan tágítani.

Már a Reggelin rengeteg további témafelvetés érkezett. Természetesen azoktól is várjuk az ötleteket, akik az első Reggelin nem vettek részt. Folytatás következik!