fbpx Skip to main content

2019 első Ingatlanos Reggelijét múlt pénteken, január 18-án tartottuk. Ismét két témáról volt szó, az első a szakma etikus végzéséről, a második pedig a munkatársak megtartásához szükséges légkör kialakításáról szólt.

Az első előadást Szűcs Attila, a Becsületes Ingatlanközvetítő blog szerzője és a LeoGroup ingatlaniroda tulajdonosa tartotta “Hogyan tisztítsuk meg a szakmát és emeljük a színvonalat?” címmel. Az előadásban szó volt arról, hogy az etikus üzletmenet nemcsak a tiszta lelkiismeret miatt fontos, hanem azért is, mert a kedvező ügyfélvélemény kiemelkedően fontos a későbbi ajánlások megszerzésében – és manapság már aligha maradhat titokban, ha egy ingatlanos vitatható eszközöket vet be. Felszínre kerültek az egyéni, kis irodai formában, illetve a hálózatok égisze alatt működő tanácsadók közötti gyakorlati konfliktusok is, amelyek körbejárására és kezelésére felmerült, hogy az egyik ingatlanos reggelin egy külön kerekasztal-beszélgetést szenteljünk a témának a nagyobb hálózatok és a kis, önálló irodák vezetőinek részvételével.

Ezután Benedek Gabriella, a Realmonitor anyacégének, a Skawa Innovation Kft.-nek HR szakértője beszélt arról, hogy mit tehetünk azért, hogy a jó szakemberek megmaradjanak a csapatunkban. Rámutatott, hogy varázsütésre ne várjunk csodát, egy-egy ad-hoc csapatépítő program nem fogja javítani a munkahelyi morált. A munkahelyi hangulat javulásához elengedhetetlen, hogy a munkatársak érezzék, hogy számít a jelenlétük, a véleményük. Hosszú távon egyértelműen megéri a kommunikációs kultúra, a biztonságos visszacsatolás fejlesztésén dolgozni – valójában ez elengedhetetlen ahhoz, hogy munkaadóként növeljük cégünk, szakmánk vonzerejét. A jó légkör megteremtésének legfontosabb három pillérét jártuk körbe, nevezetesen hogy miképpen adjunk visszajelzést munkatársainknak, fogadjuk a visszajelzést a kollégáktól és hogyan alakítsunk ki irodavezetőként egy biztonságos közeget a visszajelzések adására és fogadására.

Azok a vendégeink, akik nem próbálták még a Realmonitort, egy személyes belépőlinkkel a zsebükben indulhattak neki a hétvégének. Legközelebb tavasszal találkozunk, addig is várjuk a további ötleteket, témafelvetéseket!