fbpx Skip to main content

hol-vannak-a-megbizokAz ingatlantanácsadónak két dologra van szüksége:

1. Megbízókra, akikkel leszerződnek az ingatlan eladására
2. Vevőkre, akiknek az ingatlant eladják

Most a megbízói oldalról lesz szó.

A szakmát nem régen kezdő tanácsadók számára elengedhetetlen a tulajdonosok hideghívása, hogy legyen ingatlanportfólió, amit értékesíteni tudnak a vevőknek. De még a kimagasló színvonalon teljesítő régi motorosoknak is – akik leginkább ajánlásból dolgoznak – időről időre szükségük van egy vevő kiszolgálásához adott típusú ingatlantulajdonos felkutatására.

Hol találjuk hát a tulajdonosi hirdetőket?
Mivel a Realmonitor a teljes online ingatlanpiacot monitorozza, ezért azt is pontosan látja, hogy melyik oldalon mennyi tulajdonosi hirdetés található. Íme:

hol-vannak-a-hirdetok1

Sőt azt is tudjuk, hogy ezen tulajdonosok hány százaléka található meg csak az egyik vagy másik portálon. Jelenleg pl. 23.429 tulajdonos hirdet csak a COM-on, míg 15.472 tulajdonost nem találunk meg a COM-on, ők a Jófogás, Bazár vagy egyéb portálokon hirdetnek. Ehhez jön még hozzá a 17.096 Facebookon hirdető tulajdonos, akiknek jó része csak a Facebookon hirdet.

Ebből az látszik, hogy nincs olyan portál, ahol a tulajdonosok döntő többsége egy helyen megtalálható lenne. Egy jó ingatlanportfólió kialakításához érdemes tehát több portált használni. Egyrészt így sokkal nagyobb eséllyel találhatunk rá az igazán jó megbízásokra, hiszen ha csak arról a portálról hívunk, amit vélhetően az ingatlanosok 80%-a is hív, egyrészt kiidegelt, ronggyá hívott, frusztrált tulajdonosokkal találkozunk, másrészt a legjobb kizárólagos megbízásokra már valószínűleg lecsaptak, mire mi oda jutunk, hogy felhívjuk őket.

Ezért ebben a feladatban nagy segítséget nyújt a Realmonitor magánlista, amely egy helyre összegyűjti és kereshetővé teszi az összes ingatlanos oldal (COM, Jófogás, Bazár, Otthontérkép, Tájoló, stb.) tulajdonosi hirdetését, nem kell kézzel mazsolázgatni az egyes portálokon. Sőt azt is megmutatja, hogy a tulajdonos hány ingatlanossal szerződött már le. Ezen felül rendkívül sokat segít a megbízásszerzésben a Realmonitor Hirdetésfigyelő funkciója is, amely azonnal üzenetet küld, ha számunra érdekes tulajdonosi hirdetés jelent meg a piacon, így elsőként csaphatunk le a legjobb megbízásokra.

Próbáld ki ingyen a Realmonitort: