fbpx Skip to main content

miert-van-dija-trTöbb ingatlanos is kifogásolta, hogy díjat kérünk a Realmonitor egyes moduljaiért, ezért itt szeretnénk megosztani, hogy miért kerül pénzbe a szolgáltatás és miért annyiba.

Miért?
A Realmonitorral már 7 éve aktívan dolgozunk azért, hogy segítsünk az ingatlanos szakmának és a tanácsadóknak mind a megbízáskötésben (Magánlista, Facebook lista, Hirdetésfigyelő, Megbízásgenerátor), mind pedig a hatékonyabb értékesítésben (Jutalékriasztás). A Realmonitor fejlesztése és működtetése komoly fejlesztői csapatot és ügyfélszolgálatot igényel. Az összes hazai ingatlanos oldal és a Facebook univerzum ingatlanhirdetési linkjeinek óránkénti bejárása, az ingatlanok mesterséges intelligenciára épülő felismerése és a több millió link rendszerezése különböző szempont szerint további komoly üzemeltetési költséget jelent. Ha nem kérnénk díjat a szolgáltatásért, akkor nemcsak az új modulok fejlesztése válna lehetetlenné, de a jelenlegi ügyfelek kiszolgálása is.

Mennyi? És miért ennyi?
A Realmonitor alapszolgáltatásának díját (Magánlista, Jutalékriaszás, Konkurenciafigyelés, Telefonos modul, Kognitív képességfejlesztő játékok) 7 évvel ezelőtt havi 12,500 Ft + ÁFA-ban határoztuk meg 10 főre, mindenféle alapos tudományos kutatást mellőzve. Azt gondoltuk, hogy ezzel a díjjal egy iroda számára a Realmonitor nem pénzügyi döntés. Ha értéket lát benne, akkor ennyiért biztosan előfizet rá, ha nem találja hasznosnak, akkor semennyiért sem fog előfizetni. Aztán ez az ár bebetonozódott, 7 éve – talán egyedüli szolgáltatóként a piacon – soha nem emeltünk árat. Ezt ez után sem szeretnénk, ezért a Realmonitor finanszírozását a további modulokból (Hirdetésfigyelő, Facebook lista) igyekszünk megoldani.

Sőt, itt már egyénenként lehetséges az előfizetés, hiszen egy irodában lehet, hogy egyes tanácsadóknak csak a Facebook listára van szükségük, másoknak csak a Hirdetésfigyelőre, valakinek mindkettő hasznos, megint másoknak egyik sem kell. Ezeknek a moduloknak az árát is igyekszünk alacsonyan tartani. Az árképzésében az volt a szempont, hogy ezek díja pár hónap alatt megtérüljön az ingatlanos számára.

A Hirdetésfigyelő modul díja éves előfizetés esetén nettó 1.800 Ft / hó. A Facebook  lista augusztusban továbbra is tesztüzemben működik és még ingyenesen használható.

Viszonyítási alap
A COM mobilapplikációjában elérhető instant hirdetésfigyelő, amely csak a COM hirdetéseit nézi, e cikk írásakor havonta 20,000 Ft-ba kerül. Ehhez képest a Realmonitor Hirdetésfigyelő kb. 3,000 Ft-ra jön ki havonta, úgy, hogy nem csak 1, hanem mind a 29 ingatlanos portál hirdetéseit figyeli. Facebook listát jelenlegi ismereteink szerint csak a Realmonitor kínál, így ehhez nem találtunk alternatív árakat.

Ha még nincs Realmonitorod és szívesen kipróbálnád, itt regisztrálhatsz: