fbpx Skip to main content

Bemutatkozik az Okoslista

Ebben a cikkben egy olyan fejlesztésről számolunk be, amely a hideghívások hatékonyságát képes megsokszorozni. Azaz ugyanannyi hívásból sokkal több megbízásra tehetünk szert.

Jelenleg közel 50.000 tulajdonos hirdeti az ingatlanát saját maga (is). A legtöbb nagyobb településen, illetve a budapesti kerületekben többen vannak, mint amennyit van időnk mind felhívni, annál pedig lényegesen többen, mint akiket egyáltalán érdemes felhívnunk.

Sőt, azért, mert valaki korábban nemet mondott, ma már lehet, hogy nyitott lenne az együttműködésre – pl. amikor árat kénytelen csökkenteni, mert nem talált vevőt -, azaz a korábban hívott és elutasító tulajdonosok nem esnek ki a potenciális megbízók listájából.

Feltételezve, hogy nincs napi 24 óránk a hideghívásokra és nem célunk minden nap minden tulajdonost újra felhívni, valamint utáljuk az elutasító válaszokat, a kérdés az, hogy hogyan tudjuk a sok ezer tulajdonosból kiszűrni azokat, akik vélhetően nyitottak az együttműködésre, hogy a hideghívásaink nagy része megbízással végződjön. Ebben az alábbiak lesznek a segítségünkre:

– Hány és milyen szerződést kötött más irodákkal?
Ha már kötött általános szerződést, akkor nyitott az ingatlanos segítségére. Ha kizárólagos szerződést kötött, akkor kisebb eséllyel tudjuk bekötni, a hideghívásra szánt korlátozott időnket érdemes inkább más tulajdonosra fordítani. Ha már 47 ingatlanos hirdeti az ingatlant, akkor pedig felesleges 48.-nak beállni a sorba és ezért nem érdemes időt vesztegetni rá. Tehát első körben érdemes az egy, esetleg két általános szerződést kötött tulajdonosokat hívni.

– Csökkentett-e árat és mikor?
Jó időpont a hívásra az, amikor a tulajdonos elszenvedi az első kényszerű árcsökkentést, amely azt valószínűsíti, hogy valóban szeretné mielőbb eladni az ingatlant, de a kitűzött áron neki nem sikerült vevőt szereznie. Ez egy nagyon jó belépési pont az ingatlanosnak, akár egy reális árbecslést felajánlva, akár azt javasolva, hogy az árcsökkenés előtt tanácsadóként egy sokkal nagyobb ügyféleléréssel és felkészültebb stratégiával megpróbálkozunk vevőt hozni neki.

– Hányszor és összesen hány %-al csökkentett már árat?
Ha többször és/vagy jelentős mértékben csökkentett árat az elmúlt időszakban, az még erősebb indikáció arra, hogy további – esetleg felesleges – árcsökkentés helyett felajánljuk a szakmai támogatást és a sokkal nagyobb és profibb ügyfélelérést.

– Milyen régóta hirdeti az ingatlant?
Ha hosszú ideje, ez lehet egy erős indikáció arra, hogy most már nyitott ingatlanos segítségére. A friss hirdetők sok esetben még elutasítóak az ingatlanosokkal szemben, amíg meg nem tapasztalják, hogy ingatlant eladni – jó áron, értelmes idő alatt – nem triviális feladat, hanem egy szakma.

– Hirdet-e a COM-on?
Ha nem hirdet a COM-on, úgy jobbak az esélyeink a kijutásra, mert az ingatlanosok túlnyomó többsége főleg a COM-on található tulajdonosokból dolgozik, akik így gyorsan “elhasználódnak”. A kijutásra még nagyobb esélyünk van a Facebookon hirdető tulajdonosok esetében, mert az ő elérésükre kevés tanácsadónak van eszköze. Erre a célra egyébként a Realmonitor Facebook lista javasolt.

– Bent van-e már a hálózatban az ingatlan?
Ha az ingatlan már bent van a hálózatban, felesleges, sőt tilos hívni a tulajdonost. Ha ez az információ már kapásból látható a Magánhirdetői listában, amiből dolgozunk, az sok időt megspórol azáltal, hogy nem kell a hirdetést megnyitni, a telefonszámot ki- és átmásolni az irodai rendszerbe és rákeresni, hogy bent van-e már az ingatlan. Azaz egy ilyen magánhirdetői lista esetében megspóroljuk az ismétlődő telefonszám-ellenőrzések idejét.

– A tulajdonos egy korábbi elégedett ügyfél-e?
Ha a tulajdonosnak korábban már sikeresen értékesített a hálózat, akkor erre hivatkozva nagyon jó eséllyel be tudjuk kötni az új ingatlant is. Ha a Magánhirdetői lista, amiből dolgozunk képes lenne az olyan újból eladóvá vált tulajdonosok megtalálására, akikkel korábban sikeresen dolgozott a hálózat, az rendkívül hatékonnyá tenné a hideghívásainkat.

A Realmonitor új fejlesztése az Okoslista, amely arra lesz alkalmas, hogy a tulajdonosi hirdetéseket – a szokásos alapszűrők mellett – a fentiek szerint is lehessen majd szűrni, így ugyanannyi hideghívásból lényegesen több megbízást köthetünk, mint eddig.

Mennyibe fog kerülni?

Az önálló Okoslista havi nettó 2.500 Ft-tól lesz igényelhető.

Amennyiben rendelkezel Realmonitor előfizetéssel, úgy az Okoslistát plussz opcióként havi 500 Ft-ért igényelheted.

Ha a fenti árazás mellett bármelyik formában érdekel az Okoslista szolgáltatás, az alábbi gombra kattintva tudsz jelentkezni: